Dossieronderzoek

Voor tientallen ziekenhuizen voeren wij onafhankelijk dossieronderzoek uit naar adverse events. We selecteren de meest interessante dossiers en leveren u een beknopte en heldere rapportage met de bevindingen. Zo hoeft u zelf niet te investeren in het opleiden en vrijmaken van uw eigen verpleegkundigen en artsen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg vraagt ziekenhuizen om dossieronderzoek uit te voeren naar onbedoelde schade (‘adverse events’). Dossieronderzoek is tijdrovend: verpleegkundigen en medisch specialisten moeten ervoor worden opgeleid en vrijgemaakt. Dit kan een reden zijn om dit dossieronderzoek uit te besteden. Daarnaast vraagt de IGZ ziekenhuizen regelmatig om dossieronderzoek door een onafhankelijke partij te laten uitvoeren.

De Praktijk Index heeft een team verpleegkundigen en gepensioneerd medisch specialisten die ruime ervaring hebben in dossieronderzoek volgens de IHI Global Triggertool methode bij verschillende ziekenhuizen. Daarnaast kunnen we voor uw ziekenhuis heel gericht de dossiers selecteren die het meest interessant zijn. Daardoor komen er bij een relatief beperkt aantal dossiers toch nuttige bevindingen naar voren. Die presenteren we in een compacte rapportage. Onze ruime ervaring in zo’n 15 ziekenhuizen heeft onze methode en wijze van rapporteren verfijnd, zodat het voor u het meeste oplevert. De IGZ is bekend met onze rapportages en noemt ons als betrouwbare partij voor onafhankelijk dossieronderzoek. We hanteren een stuksprijs per onderzocht dossier en een vast bedrag voor rapportage en presentatie. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent. Meer informatie: Meer informatie over dossieronderzoek of neem contact op met Els Keesman (06-2385 1191).

Wilt u toch zelf dossieronderzoek doen? Dan biedt De Praktijk Index u de Triggermodule van Reflex, een applicatie waarmee u efficiënt en effectief dossieronderzoek kunt doen. In de Reflex combineren we de HSMR methodiek, OLO en ongeplande heropnames en dossieranalyse op effectieve manier. Zo wordt niet alleen de zorg er veiliger van, maar wordt tegelijkertijd ook uw registratie betrouwbaarder.